Supermand 1939-40 i Illustreret FamilieJournal


↓↑

 
Et halvt år inde i besættelsen blev danskerne præsenteret for et fænomen hvis popularitet i USA havde udviklet sig eksplosivt, siden han i sommeren 1938 for første gang kunne opleves i Action Comics # 1.

Et halvt år senere debuterede han i fire aviser, et tal der yderligere et år senere var steget til 300 !

Førstehistorier i USA

Superman var navnet og han blev snart tegnet og udgivet i tre af hinanden uafhængige versioner. En hæfteversion i farver, der startede i Action Comics, en dagligdags s/h avisstribe og en søndagsside i farver.

I den første historie i bladet Action Comics fylder introen den første side.

I dagligserien er de tolv første striber sat af til katastrofen på Krypton og det er det nærmeste man kommer en egentlig oprindelseshistorie i starten af udgivelsesrækkerne.
"The Superman is Born" er titlen på den første stribe.

Da søndagssiderne i farver starter, er al videre præsentation overflødig.

Superman får sit eget blad i sommeren 1939 og man starter her med at bringe den samlede førstehistorie fra Action Comics #1 + #2 tilføjet fire ikke tidligere udgivne sider.

Superman # 53, 10th Anniversary, starter med en helt nyfortalt oprindelseshistorie.

Ind imellem disse er der naturligvis mange historier der kredser om oprindelsen, også i søndagssiderne.
 
Førstehistorier i Danmark


Den første side i Familiejournalen svarer nogenlunde til den første originale søndagsside hvor Superman efter halvandet år  på farten ikke behøvede nogen videre introduktion og en sådan er således begrænset til de to første billedruder. Det har ganske givet været hård kost for mange danske læsere.

I5. november 1950 får manden af stål for første gang sit eget blad i Danmark, angiveligt udgivet af Serie-Bladet. Den første historie her er den genfortalte fra Superman #53 1948, 10 års jubilæum, dog kun i tofarvetryk. De øvrige historier er ikke hentet fra jubilæumsnummeret.

I 1998 er der i tillæg til det danske Superman nr. 436 fra Egmont Serieforlaget vedlagt en dansk udgave af den første historie fra det amerikanske Superman #1, der som tidligere nævnt er udvidet i forhold til Action Comics-udgaven.

 
 

Superman © DC Comics