Superman 1949-52 i Kong Kylie


↓↑

  Efter den korte visit i slutningen af 1940 relancerede Carl Allers Etablissement otte år senere Superman i det nye Kong Kylie, et søsterblad til hæderkronede Skipper Skræk. Og nu stærkere og hurtigere en nogensinde. Supermand var blevet til Superman og havde fået fast plads i bladet fra begyndelsen.

Indlæg i brevkassen vidner især i starten om, at læserskaren stadig var skarpt delt i spørgsmålet om accept af superheltekræfter og forklaringen på fænomenet måtte igen og igen fremføres.

Set i lyset af dette er det ikke overraskende, at man startede med den seneste af adskillige oprindelseshistorier. Den aktuelle fire siders udgave var blevet bragt godt tre år tidligere i USA og er formodentlig Wayne Borings værk. Det er ikke den samme Wayne Boring-version som indleder Serie-Bladets Superman året efter.

Side 317 markerede samtidig en tilbagevenden til normale tilstande efter at de foregående 117 sider havde været henlagt til "Superman's Service for Servicemen" hvori han søndag efter søndag havde støttet de amerikanske styrker under 2. verdenskrig. Denne lange sekvens strakte sig i USA fra side 200 (29. aug. 1943) til side 316 (18. nov. 1945).

Kong Kylies indhold var, som reklamerne da også gør opmærksom på, et overflødighedshorn af tidens populæreste serier. Superman havde endnu til gode at bevise sin eksistensberettigelse blandt disse og optræder fra starten, ligesom han sluttede i 1941, i et mere beskedent format end de etablerede hovednavne, der fik tildelt en hel side i farve.

De indledende halve sider er et glimrende eksempel på hvor flot og nuanceret tofarvetryk kunne laves; men da Superman efter en større rokade på bladet i 1949/43 overgår til helside i farve, er der alligevel en verden til forskel.

Superman Sunday strips/søndagssider i Danmark -
1940-41 i Illustreret FamilieJournal og 1949-51 i Kong Kylie.
 

Annonce i FamilieJournal 1949/1 for Allers nye tegneserie-blad Kong Kylie, der udkom samme dag, den 31. dec. 1948.
(Foto af C.Aa. Præst er spejlvendt i forhold til bladet).
 

Superman © DC Comics