Reisler.blog - vejledning og gode råd

 


Bloggen er et forsøg på at lave et samlingssted for samlere og andre fans af Reisler Modelfigurer. Ønsket har været gennemgående i mange af de mails jeg har modtaget siden starten på hjemmesiden og mange nye interesserede har spurgt hvordan man skaffer nyt materiale til samlingen. Jeg håber bloggen er anvendelig til begge dele.

Den kan først og fremmest bruges til at komme i kontakt med andre samlere (se sikkerhed). Der er mulighed for f.eks. at diskutere, vise billeder af fund og at stille spørgsmål. Gratis køb, salg, bytte-annoncer er også en mulighed.

Tiden vil vise om en blog som denne kan håndtere især "handelskategorierne" tilfredsstillende. Mulighederne er noget begrænsede; men til gengæld er brugervenligheden meget stor og med en smule tilvænning er det ret nemt at overskue. Da behovet er totalt ukendt, har jeg valgt blog-formen i samråd med tre samler-venner. Det ville glæde mig hvis bloggen viser sig at være for lille - det vil jo være ensbetydende med meget stor aktivitet. Så må en større platform findes.

Instruktioner og gode råd kan findes under relevant tab foroven. Vejledningen vil blive ajourført løbende, afhængig af behovet, og udgør det til enhver tid gældende reglement.

Når en bruger er registreret (kræver kun brugernavn og e-mailadresse) kan vedkommende invitere andre brugere via "inviter ven". Brug denne mulighed og vær med til at holde liv i foretagenet.

God fornøjelse
tohanAlle steder på internettet er det vigtigt at udvise forsigtighed med personlige oplysninger og reisler.blog er selvfølgelig ingen undtagelse. Her følger nogle gode råd.

e-mail-adresse: for at undgå spam kan man omskrive sin e-mailadresse; men denne metode er alligevel aldrig 100 % sikker. Der skal jo være en "afkodnings-forklaring" og den kan alle jo alligevel se. De mest avancerede "harvestere" er kodet til at gennemskue de mest almindelige omskrivninger.

Den bedste metode er at oprette en e-mailadresse som kun bruges til formålet. F.eks. har de store søgemaskiner mulighed for gratis oprettelse, mere eller mindre reklamefinianceret. Jeg har gode erfaringer med Googles "gmail" som kan anbefales. Der kommer et par uønskede hver dag; men dem tager spamfilteret sig af og samler i en særlig mappe med usvigelig sikkerhed. Blokeringensmuligheden er dog ikke specielt brugervenlig endnu.

Personlige oplysninger: Det siger sig selv at man bør undgå at offentliggøre navne, adresser, telefonnumre, kontonumre og lign., hverken egne eller andres. Benyt derfor et brugernavn, som man gør på internetauktioner. Den enkelte bruger kan selv ændre brugernavn.

Konklusion: Det idelle i et åbent forum må være, at man kontakter hinanden via e-mailadresser af ovenstående slags og kun udveksler personlige oplysninger med en eventuel handelspartner, som man vælger at stole på.

retur til indledning


Her kan du forsøge at få svar på spørgsmål vedr. Reisler, prale af årets fund på loppemarkedet eller perler i din samling o.s.v. Vær med til at skabe lidt liv i denne den vigtigste kategori. Kig forbi en gang imellem.

-----------------------

This is the place to ask questions about Reisler figures, boast of "the find of the year" on the fleamarket or present specialties from your collection and so on.


retur til indledningI denne kategori har man mulighed for at efterlyse figurer man mangler i samlingen. Evt. handel foregår på eget ansvar. Rådfør dig evt. med andre brugere først.

Vigtige instruktioner under  "sikkerhed", "salg" og teknik" bør læses før indlæg.

-----------------------

Want-lists can be posted here. Trade on own responsibility. Ask around if you're unsure.


retur til indledning


I denne kategori har man mulighed for at udstille figurer som man ønsker at bytte. Evt. handel foregår på eget ansvar. Rådfør dig evt. med andre brugere først.

Vigtige instruktioner under "sikkerhed", "salg" og teknik" bør læses før indlæg.


-----------------------

This category  is for showing figures that you want to swop. Trade on own responsibility. Ask around if you're unsure.

retur til indledning


I denne kategori kan du forsøge at få et godt bud på dine dubletter. Evt. handel foregår på eget ansvar. Rådfør dig evt. med andre brugere først.

Vigtige instruktioner under "sikkerhed", "salg" og teknik" bør læses før indlæg.

-----------------------

This category is for showing figures in order to obtain a fair bid. Trade on own responsibility. Ask around if you're unsure.

retur til indledning


Her kan du forsøge at få svar på spørgsmål vedr. figurer fra JAG's legetøj. (Findes under "andre fabrikater" på hjemmesiden.

-----------------------

This is the place to ask questions about figures from JAG's legetøj. Is found under "andre fabrikater" on the website.


retur til indledning


Her kan du kommentere hjemmesiden. Ris og ros, forslag, spørgsmål, oplysninger om eventuelle fejl, nye oplysninger, ønsker, konstruktiv kritik - alt kan bruges.

-----------------------

Any comments or questions regarding the website? This is the place.
 


retur til indledning


Denne rubrik er beregnet til spørgsmål vedr. brugen af bloggen. Kan også bruges til forslag om forbedringer, ændringer etc. som så senere kan indgå i denne vejledning.

Første log on: Første gang du logger på bloggen skal du klikke på den link, som du har modtaget i invitationen. Herefter kan du logge på direkte ved hvert besøg på bloggen.

Kommentere indlæg: Klik på 'kommentarer' og udfyld 'forfatter' og tekstfeltet. Afslut med gem. Kommentarer kan i øjeblikket tilføjes af alle uden log on.

Nyt indlæg: Klik på 'Opret nyt indlæg'. Udfyld felterne (husk 'kategori') og afslut med 'gem'. Der er mulighed for indsættelse af billeder.

Sletning og redigering af indlæg: Desværre kan kun webmaster slette og redigere indlæg. Hvis den enkelte bruger tildeles dissse tilladelser, kan vedkommende rette i alles indlæg, og det er jo bestemt ikke hensigtsmæssigt. Derfor sker korrigering af allerede bragte indlæg via "kommentar". Men ønsker du alligevel et indlæg (eget selvfølgelig :o) slettet, sender du en email til: tohan.dk@gmail.com. ang.dette.

Indsætning af billeder: Ved indsætning af mere end eet billede i et indlæg vælg venligst galleri. Så laver systemet selv thumbnails og der spares derved lidt på rescourcerne. Almindelig anvendt opløsning for billeder på nettet er 72 dpi.

 


retur til indledning