JAG hestetyper

Af de tre første billeder i fotoserien af støbeformene fremgår det, at der har været flere forskellige hestetyper i produktion.

Type 1 er den ældste og findes kun i et eksemplar på formen. Set i hvid og i sort. (Type 2 iflg. nedenstående, er ikke  repræsenteret).

Type 3 og 4 er forskellige typer støbt på samme form i fire halvdele. De samhørende dele er markeret på foto t.v.

Tegninger i annoncer og på æsker viser forskellige heste. Alle de viste heste under JAG-afsnittet ser ud til at kunne henføres til typerne på pladerne.

I annoncerne skelnes der ikke mellem type 3 og type 4. De har samme varenummer, 408, (med fodstykke). Der forekommer fire farver: Hvid, grå, brun og sort.


 Type 1  Type 3  Type 4

Gående hest i metal: Hest og seletøj er støbt sammen. Brugt som trækdyr til vognene indtil ca. 1957, hvor en del af produktionen omlægges til plast.

Galoperende hest i plast: benyttet både sammen med ryttere (med sadel og fodstykke) og som trækdyr til forskellige vogne (med løst seletøj). Bøjede bagben og lavere hale end type 4.

Galoperende hest i plast: benyttet både sammen med ryttere (med sadel og fodstykke) og som trækdyr til forskellige vogne (med løst seletøj). Lodrette bagben og højere hale er tydeligste forskelle i forhold til type 3.

 Type 2    

Hest i plast støbt med sadel.  Meget sjælden - kan muligvis være prototype !?

Hest (som type 4) med fodstykke til kavaleri og indianere. Sadel monteres med bøjle og fastgøres i revnen under maven.

Type 1 (metal) findes muligvis også som ridehest med sadel som ses i baggrunden på denne tegning fra Røde Kors-vognen.