War Picture Library #1 - Commandoserien # 7

WPL: War Picture Library
BPL: Battle Picture Library
TPL: Thriller Picture Library
AAPL: Air Ace Picture Library
WASPL: War at Sea Picture Library

 

Commandoserien

Der udkom 732 hæfter i perioden 1961-1993 og det er dansk rekord for en serie i lommeformat. Fortløbende nummereret 1-732.

I starten stammer materialet fra engelske Fleetway Publications, der udgav 2103 hæfter i serien War Picture Library fra 1958-1984. Den danske udgave rummer bl.a. også titler fra Battle Picture Library samt War at Sea Picture Library.

Fleetways serier må ikke forveksles med den konkurrerende britiske serie Commando, udgivet af D.C. Thomson, ligeledes i lommeformat. Denne er udkommet siden 1961 og still going strong, med over 5000 udgivelser. Omkring nr. 250 (?) dukker der også hæfter fra D.C. Thomson op i Interpresses Commandoserien.

I forhold til disse tal blegner de 732 danske udgivelser selv om den danske serie af mange huskes som en Marathonserie.

Mange dygtige tegnere og illustratorer har været beskæftiget med indholdet. Den mest kendte er vel Hugo Pratt, hvis produktion er beskrevet her. Victor de la Fuente var særdeles aktiv.

Giorgio de Gaspari, Alessandro Biffignandi, Pino Dell'Orco, Nino Caroselli m.fl. har i eftertiden høstet stor anerkendelse for forsiderne i de tidlige år. Interpresse valgte i en del tilfælde at benytte forsider, som ikke ses i det originale materiale.

Battler Britton og Spion 13 optræder i starten i Commandoserien, indtil de sammen med Dogfight Dixon i 1963 får deres eget hæfte Attack.
 

Thriller Picture Library nr. 257 - Battler
Britton blev i Danmark bragt i Commandoserien nr. 5 med titlen
På fjendtlig grund.


Flg. numre af Commandoserien indeholder historier med
 Wing Commander Battler Britton:
 5, 6, 11, 19, 24, 36

 

 Thriller Picture Library nr. 360 - Spy 13
blev i Danmark bragt i Commandoserien
nr. 21 med titlen Spion 13 i Norge.