Asterix figurer
Dargaud Asterix figures

 


Disse herlige figurer lå i mange børnelommer omkring 1970 og blev byttet over madpakkerne i skolen.

Cirka 1969 blev de fyrre figurer sendt i handelen, solgt i små hvide og lilla papirsposer sammen med et stykke lyserødt tyggegummi. Prisen var 25 øre pr. pose, men efter godt et år overgik de som præmie for at tanke ti liter benzin hos BP, mens tyggegummiet nu fulgte Lucky Luke-figurer i orange
og hvide poser.

Asterix-poserne havde motivet fra den første albumforside Asterix og hans gæve gallere (1969), og figurerne var trykt i fire farver – gul, rød, grøn og blå. I BP-serien kom flere farver med - lilla, orange og brun, mens plastens farve begyndte at variere.

Serien var delt i de figurer, som dominerede de tidlige album - især Asterix og Kleopatra (1969) og Asterix og britterne (1971), før det sidste blev udgivet, men efter historierne havde været trykt i ugebladet Fart&Tempo.

    ● Gallere
    ● Romere
    ● Egyptere
    ● Britere


Figurerne var næsten lige almindelige – dog kunne man købe mange poser, før det blev til en bautasten eller en Idefix.

Bautastenen var den eneste genstand i serien – resten var figurer fra serien, men da Asterix og hans venner rykkede til BP, kunne man på tanken købe et katonark med gallerbyen. Til gengæld blev støbningen efterhånden lidt dårligere.

Lucky Luke-figurerne fortsatte kortvarigt uden den helt store succes. Serien var mindre kendt, og figurerne var højere og mere spinkle, hvilket gjorde det svært at få dem til at stå. Fødder, fjer og arme brækkede lettere af figurerne, og plasticfarven var mindre pæn.


(H. Schøler)

 


Præsentation fra folder.

 Asterix & Obelix

© Dargaud Editeur Paris 1972 d'aprés Goscinny et Uderzo