Fra Gumlink Inspiratorium
Bare man dog ikke havde
 smidt indpakningerne heri!

    Dandys billedserier
     Dandy bubble gum cardsTyggegummifabrikken Dandy har siden 1952 udgivet en lang række uforglemmelige billedserier over hele verden og dette afsnit er et forsøg på at registrere og præsentere så mange af Dandys danske udgivelser som muligt, først og fremmest op til 1975.

De fleste danske billedserier er repræsenteret i rækken af tabs herover (p.t. er ikke alle komplette) og senere følger rene udenlandske udgivelser.  Hvad der helt præcist hører til under danske udgivelser kan dog i nogle tilfælde være vanskeligt at afgøre. I nogle tilfælde udgjorde tillægget små stykker legetøj.

Heldigvis findes der kilder og listen nederst viser hvor jeg har fundet materiale til Dandy-afsnittet. 

Det herlige "Picture Album" herunder var beregnet til flere af serierne og med neutralt fortryk. Det er derfor ikke medregnet i album-feltet under de enkelte serier.


 

Kilder/sources:

Kilde 1: Dandy blev i 2002 til Gumlink. En meget flot historisk præsentation af firmaet er lavet under dette navn og nogle af siderne relaterer naturligvis direkte til samlebillederne og andre indlæg. Se Gumlink Inspiratorium.
Kilde 2: Helge Kudahl og bogen "Richs-billeder og andre danske reklamesamlebilleder" der omhandler samlebilleder i Danmark generelt med hovedvægt på årene indtil ca. 1960. Den er udgivet på forlaget Rhodos i 2000.
Kilde 3: J. Antonsen: rutineret dansk  samlemærke-samler som har fremskaffet billederne af mange af de sjældnere effekter og derved for alvor sat skub i opdateringen af dette projekt, som længe lå i venteposition.
Kilde 4: Murray's. Engelsk udgiver af "Cigarette Card Values" som er et priskatalog over samlebilleder udgivet i England og dermed jo også over de fleste Dandy-serier. Nogle af de engelske seriebetegnelser er fundet her.
Kilde 5: Andrew N., Australien - er specialsamler af Dandy Tattoos og Airline Stickers og har leveret det meste af indholdet til Tattoo-afsnittet (en lettere omredigeret kopi af hans eBay guide). Email: uuu890@hotmail.com
Kilde 6: David Liljemark, Sverige - er specialsamler af Dandy Space og har leveret materiale til dette afsnit. Han mangler stadig kort #38  og #91.  Epost: davidliljemark [at] yahoo.se
Kilde 7: Egen samling, som blev påbegyndt i 1965. Jeg har mange huller i samlingen og er meget interesseret i bytte eller køb. Højeste prioritet har 1. generation af filmskuespillere.   tohan.dk@gmail.com