Faxe koral fodboldbane
Faxe koral football board game

 Faxe koral fodboldbanen er lavet af karton og måler 84 x 56 cm. Den kom foldet to gange med deraf følgende risiko for ekstra slitage på midten til følge. Prisen var 3,- kr.

Spillet er lavet af den vel af alle danskere kendte spilproducent Drechsler og både banen og arket med spilleregler bærer betegnelsen “Et Drechsler spil - nr. 282”.

Spillernes bevægelser er afhængig af terningkast og bolden spilles med kapslerne efter loppespilsprincippet. Den viste bane og reglerne er familiens fra 1972 og er blevet slidt af undertegnede bl.a.
   
  Uoriginal, men velegnet æske til opbevaring af kapslerne.   Desværre er målene og den gule loppebrik gået tabt. Hvordan målene nøjagtig så ud fortaber sig i glemslen. De blev monteret i de to riller bag mållinien og min bror erindrer, at ekstra fastgørelse var nødvendig i kampens hede.

Jeg er overbevist om at spillet, ligesom Carlsbergs fodbold-kapselspil 10 år senere, blev leveret uden æske og det har sikkert bevirket, at løsdelene i mange tilfælde er forsvundet eller blevet mixet med familiens øvrige spil. Sådan gik det i hvert tilfælde hos os.

Indholdsfortegnelsen herover stammer fra arket med spille-regler, som kan læses i fuld længde under eget faneblad.

      (Fortsættes på bane 2)© Faxe Bryggeri 1972 - Drechsler spil nr. 282