Billeder  fra seneste opdateringer (kan stoppes med musen):

 

Fem år med tohan.dk (Nytår 2010)

I de netop overståede juledage sad jeg og kiggede på de statistiker som man har adgang til hos ens hjemmeside-udbyder og det fik tankerne til at gå tilbage til starten af tohan.dk, i julen for for nøjagtig fem år siden. Jeg var året før begyndt at kigge efter Reisler-figurer (ud over tegneserier) efter at de sidste huller i samlingen af tegneserier i stribeformat var lukket efter næsten 20 års søgen.

2006: Det begyndte med mine egne stribeformater sideløbende med Reisler. Af Maseni lånte jeg nogle ringbind med kopier af annoncer fra Legetøjstidende samt prislister og de to kataloger. Alt sammen af den slags som jo er uundværlig for os samlere.

2007: Blandt annoncerne fra Legetøjstidende var der, ud over Reisler, også nogle fine opstillinger og oversigter over JAG's Legetøj og de vakte straks min interesse. Det førte til nogle drabelige dyster på QXL med tplolland, som jo er den førende samler på dette felt. På hans foranledning blev så afsnittet om JAG's figurer til en realitet og senere fulgte vi op med Krolyn, så der nu var hele tre markante danske figurfremstillere repræsenteret.

2008: Året var præget af det unikke og omfattende arkiv-materiale som Gråbror meget uselvisk lod gå videre til mig så kendskabet til Reisler, som han i øvrigt har et personligt forhold til, kunne udbygges og både afsnittets dokumentationsværdi samt dets visuelle værdi steg betragteligt. Alt hvad der vedrører katalogisering af figurerne er nu vist, men der er dog stadig enkelte, mest historiske, indslag at bringe fremover.

Under arbejdet med Dandy-afsnittet havde jeg den spændende oplevelse sammen med J.Antonsen (samlebilleder.dk) at besøge Dandy, eller rettere Gumlink, som de jo nu hedder. Desværre ligger man ikke inde med oversigter over alle de udgivne samleserier, men til gengæld en sublim samling af originale pakker samt andre effekter fra firmaets historie.

2009: H.Schøler mente at hjemmesiden havde et par åbenlyse skavanker: Tintin Skattejagt og Asterix-figurerne manglede. Da jeg lå inde med mit eget eksemplar af skattekortet fra dengang og en hel masse af de små Asterix-figurer, ja så var det jo bare at kaste sig ud i at udbedre disse mangler. Initiativtageren tilbød selv at skrive det meste af teksten og så var det jo en smal sag.

Da min eksterne harddisk, indeholdende mange billeder og en hel del forberedt arbejde, besluttede sig til at kvitte kontakten med omverdenen, blev jeg midlertidigt sat lidt tilbage i det videre arbejde. (og hvad kan man lære af det ...)

2010: Her har jeg mest koncentreret mig om mit eget speciale: De gamle tegneserier. Der er kommet fine bidrag fra P.Wadskjær, som jeg i øvrigt har samarbejdet med gennem mere end tyve år som tegneseriesamler. Tegneserierne er et løbende projekt, som vil blive fulgt op i årene fremover, forhåbentlig krydret med nye spændende emner også, samt opdateringer af det bestående.

Året bød også på et lille samlermøde mellem fem Reisler-samlere som alle har bidraget til hjemmesiden: Karl E (toycars.dk), Funch, Maseni, Søren og undertegnede. Det blev besluttet at gentage succesen regelmæssigt.

Gennem årene har jeg modtaget hundredvis af positive reaktioner på tohan.dk og ikke et eneste negativt. Så det giver jo naturligvis mod på at fortsætte. Der ligger en del materiale som kan benyttes senere (især fra K.Boll og tplolland) men desværre også henvendelser som jeg kun har fået læst og ikke reflekteret på.

Besøgsudviklingen på tohan.dk kan ses her ved siden af. Mængden af den mest sigende, daglige "Visits", har været støt stigende og nåede ved årsskiftet op over 150 dagligt besøgende, fordelt på 49 lande. Sammenholdt med modtagne e-mails vidner det om, at mange har glæde af at kigge på hjemmesiden samtidig med, at den har værdi for samlere, hvilket jo netop er hovedformålene.

Til sidst en stor tak til alle de nævnte og alle de ikke nævnte i forløbet herover, samt til alle andre besøgende.

Godt Nytår!