Kaptajn Micky, Fuzzy og Salasso
Capitan Miki, Doppio Rhum & Salasso


Gennem en 14-årig periode udkom Wild West med 725 numre ugentlig fra 1954 til 1967. Den danske version af denne titel bestod udelukkende af serien om Kaptajn Micky. Seriens originaltitel er "Capitan Miki" og den er skabt af den italienske tegnertrio EsseGesse.

Man følger den unge ranger Kaptajn Micky (Capitan Miki), Fuzzy (Doppio Rhum) og Doktor Salasso under deres arbejde med at holde ro og orden i det vilde vesten.

Efter at have fundet en god ranger-ven dræbt af banditter, lader den meget unge Micky sig indrullere i Nevada-rangerne hvor han snart får rang af Kaptajn og sammen med de to humoristiske fyldebøtter Fuzzy og Salasso oplever det ene spændende eventyr efter det andet.

Chefen, Oberst Brown og dennes datter, Susan, er med hele vejen igennem og en del personer optræder i flere episoder. Det gælder bl.a. den farlige Magic Face, araberen Abdul og rangeren Gennaro.

Serien følger det italienske udgivelsesforløb fra 1951 (I Danmark startet i 1954 - forskudt 3 år) indtil 1963 hvor vi


springer 87 titler over. Herefter følger udgivelsesrækken den italienske, indtil slut 1967/49. Den tegnemæssige kvalitet nåede her desværre et temmelig lavt niveau. De originale tegnere havde på dette tidspunkt for længst kastet sig over andre opgaver, ikke mindst Kaptajn Mark (se WP-bladet).

 I Italien fortsattes yderligere 13 numre. Senere er serien dog fortsat. Delvise genudgivelser og omtegninger er forekommet flere gange.

Velholdte hæfter fra første årgang er i dag svære at finde og ses sjældent udbudt til salg. På bagsiden af numrene 25-48 var der både dollar-sedler og kuponer. Disse er ofte afklippet og mange bagsider eller hele omslag er derfor gået tabt. Det er utrolig svært at samle en komplet årgang 1954 i top stand.

I de tre ældste årgange er der særligt mange større eller mindre uoverensstemmelser mellem titler på forside, side 1 og annoncering i foregående nummer. I præsentationen er anført titel, som den fremtræder inde i bladet på side 1.

Capitan Miki
copyright © EsseGesse