Den ensomme Rytter
Lone Ranger, Tonto & Silver


Fanfare indeholder forskellige amerikanske serier fra Dell Publishing. Ud over Den ensomme Rytter ses Lassie, Turok og Sergent Preston  bl.a. Kun numrene 16 - 27 er i stribeformat. De har alle titlen "Den ensomme Rytter" og udkom i 1960. Også Hvide Ørn får lov at fortsætte i stribehæfterne, dog med indhold fra en anden serie (bladformat nr. 9).

Lone Ranger starter i Fanfare under samme navn som tidligere i Skipper Skræk, "Præriens sorte maske"; men er altså ændret til "Den ensomme Rytter" ved overgangen til stribeformat.

Fra 1977-1979 udsendte Gutenberghus tre album og 15 pocketbøger, alle under titlen "Lone Ranger - Præriens sorte maske" og begge navne figurerer her.

Lone Ranger and Tonto blev skabt af Fran Striker. Først som succesrigt radioshow og dernæst i bogform. Avis-tegneserien startede i 1938 med Ed Kressy ved pennen. Allerede året efter blev han afløst af den i dag mere kendte Charles Flanders.

        


Historierne i Fanfare og i Gutenberghus serier er skrevet og tegnet af makkerparret Paul S. Newman og Thomas P. Gill  henholdsvis. De stod for et run på hele 107 Dell-hæfter i perioden 1951-62, side-løbende med både Tonto og Silver spin offs.

I 1977, året hvor Gutenberghus tager Lone Ranger op igen i  Danmark, stopper ny-produktionen i USA, efter i de mellemliggende år at være blevet videreført af andre kunstnere på Gold Key.


Navnet "Lone Ranger" er Tontos benævnelse, da han i oprindelses-historien finder og redder Reid som eneste overlevende af seks Texas Rangers, heriblandt hans egen bror Kaptajn Dan Reid, der er faldet i baghold under jagten på skurken Butch Cavendish og hans bande. Det er ikke afledt af Lone Rangers virke som maskeret lov og ordens-håndhæver, hvor han jo oftest optræder sammen med Tonto, hvis liv han havde reddet år forinden under en massakre på stammen. Lone Rangers fornavn får vi aldrig.

Af alle de 1632 gamle hæfter i stribeformat er disse tolv de eneste i farver. De adskiller sig også ved at historien starter på forsiden. Der er ikke noget traditionelt cover, kun logoet.

Sammen med syv af de tolv Fanfare-stribehæfter hører en plakat i stil med de originale amerikanske "painted covers" som her t.v. (Billeder hentet fra The Lone Ranger #58, April 1953).

Disse sjældne bilag kan ses her under "Plakatforsider"

Alle Fanfare-seriens hæfter i stribeformat er temmelig sjældne og der findes næppe ret mange komplette samlinger.The Lone Ranger
copyright © 1953 by The Lone Ranger, Inc.